Kezelési útmutató

Mikor először kézbe vesszük új EcoSphere-ünket, vizsgáljuk meg a zöld algák mennyiségét, ugyanis ez a kezdő mennyiség az algák mindenkor kívánatos szintje.

Az EcoSphere-t 15-25°C (60-85 Fahrenheit) között kell tárolni. A 25°C feletti hőmérséklet túlzott stresszt okoz a rákok számára, a 15°C alatti pedig lelassítja az anyagcseréjüket. Ne hagyjuk, hogy a hőmérséklet szabálytalanul ingadozzon.

Ne helyezzük az EcoSphere-t televízió, sztereó-berendezés vagy kandalló tetejére, illetve radiátor vagy ventillátor közelébe.

Az EcoSphere-nek napi 6-12 óra közvetett fényre van szüksége természetes vagy mesterséges forrásból. Közvetlen napfénynek ne tegyük ki az EcoSphere-t, mert attól az algák nőni kezdenek, ami felborítja a rendszer kémiai egyensúlyát és megöli a rákokat. Ha azt tapasztaljuk, hogy az algák mennyisége megnőtt, akkor tegyük az EcoSphere-t egy sötétebb helyre. Ha az algák mennyisége lecsökkent, növelhetjük a fénymennyiséget.


Ne rázzuk, dobáljuk és ne bánjunk durván az EcoSphere-rel! Ne feledjük, hogy az valakinek az otthona!

Tisztítás: időről időre előfordulhat, hogy az üvegfal belsején vékony nyálkaréteg képződik, melyet szeretnénk eltávolítani. A mikroorganizmusok egyes fajtái tudnak ilyen réteget képezni, mely a rákok számára tápértékkel bír. Az Ecosphere-hez tartozik 2 mágnes. Az egyik a tartály belsejében, a másik a csomagolásban található. A belső mágnes egyik oldala fekete, a másik tört fehér. A tört fehér oldal felülete érdes, ezáltal alkalmas az üvegfelület tisztítására. A külső és belső mágnes vonzza egymást, miután összetapadtak, a külső mágnes üvegfelületen történő mozgatása révén a belső mágnes megtisztítja az üvegfelületet.

Comments are closed.